Duiken op Madeira

Madeira is een paradijs voor de duik liefhebber. Hier onder een overzicht met de bekendste duik scholen van het eiland Madeira.

Duikscholen Madeira:

 • Imersão Aventura e Desporto
  Marina do Funchal
  Avenida das Comunidades Madeirenses
  Funchal
  Tel: +351 291 234 815


 • Madeira Oceano's
  Hotel Dom Pedro Baia and
  Iate Clube de Santa Cruz

  Tel: +351 918479922
  www.madeiraoceanos.com

 • Dive Point
  Pestana Carlton      
  Largo António Nobre
  Funchal

  Tel: +351 291 239 500 
    

    

Bezienswaardigheden in Madeira:

 • Adegas de Sao Francisco:
  Adegas de Sao Francisco is een wijnhuis gevestigd in de overgebleven delen van een zestiende eeuwse klooster. In het wijnhuis krijgt u een rondleiding van een uur. Eerst wordt door middel van een videopresentatie de geschiedenis van het wijnhuis en het bereidingsproces van de plaatselijke Maderawijn kort uitgelegd. Hierna gaat men de wijnen, van relatief nieuwe tot hele oude, bekijken. Na een uitleg van de gids breekt dan eindelijk tocht de gratis proefsessie aan. Geniet van een aantal uitstekende wijnen met een heerlijke afdronk

 • Casa Museu Frederico de Freitas:
  Casa Museu Frederico de Freitas bestaat eigenlijkuit twee musea maar je betaald maar 1 prijs. Het huis van de graaf van Calcada wordt ook wel het Huis der Tegels genoemd. Het is een fraai gebouw met wanden van staal en glas. Het huis werd gebouwd in de negentiende eeuw en doet tegenwoordig dienst als Museum van Decoratieve Kunst. Het bezit een grote collectie aan zeldzame en kostbare, historische tegels. Naast het ´Huis der Tegels´ staat het Casa de Calcada. Dit huis bezit een grote verzameling aan religieuze schilderijen en meubilair. Kijk goed rond, want u zult hier hele bijzondere werken tegenkomen.

 • Fortaleza de Pico:
  Fortaleza de Pico werd gebouwd tussen 1622 en 1640. Het fort deed dienst als bescherming tegen eventuele aanvallen vanaf zee. Het fort ligt echter dusdanig hoog dat de reis ernaartoe loodzwaar is. Het uitzicht vanaf dit fort is daarentegen formidabel, wat de reis absoluut de moeite waard maakt. U kijkt uit over de oceaan, de bossen van het noordelijke gedeelte en over de steden Monte en Funchal.

 • Igreja do Colégio:
  De Igreja do Colégio is een gratis te bezoeken collegiale kerk aan de Praca do Municipo in Funchal. De kerk is vooral beroemd vanwege de prachtige tegelkunst uit de zeventiende eeuw. Ook de Vlaamse schilderijen in de kerk maken indruk. Let ook op de Hollandse tegels met jachtscènes in de sacristie. In diverse zijkappen ziet u de grafstenen van schenkers in de vloer.

 • Mercado dos Lavradores - De markt van Funchal:
  De markt van Funchal is uniek voor Madeira. Naast de verkoop van de diverse versproducten, waaronder vis en vlees, worden hier bloemen en planten verkocht. Naast verse groenten en fruit die door de lokale boeren worden aangeboden, bieden bloemenmeisjes bloemen aan. Het zijn voornamelijk ferme en oudere vrouwen. Deze verkopen in traditionele klederdracht bloemen en planten. Hier wordt ook het symbool van Madeira: de Strelitzia verkocht. Op een afgezonderd deel van de markt vindt de handel in verse vis plaats. De voornaamste vissoorten die op deze markt over de toonbank gaan zijn voornamelijk tonijn en de zwarte degenvis.

 • Museu de Arte Sacra:
  Museum de Arte Sacra is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Funchal en bevindt zich aan de Rua do Bispo. Dit museum is gehuisvest in het paleis van de bisschop en bezit talloze geschenken van rijke Vlaamse kooplieden. Topstukken onder de grote verzameling geschenken zijn onder meer: het processiekruis van Manuel I en een drieluik gemaakt door Pieter Coecke van Aelst. Misschien het indrukwekkendst is de collectie Vlaamse schilderijen op de bovenste verdieping. Deze collectie wordt algemeen beschouwd als de beste zijn soort van heel Europa. Voorbeelden van schilderijen zijn de Kruisafneming van Gerard David en de Maria-Boodschap van de Vlaamse school.

 • Sé:
  De Kathedraal van Funchal, Sé, werd gebouwd in 1514 en bevindt zich aan de Largo da Sé. De bouw werd gedeeltelijk gefinancierd door koning Musel I en hij schonk daarnaast ook nog een aantal objecten, zoals een processiekruis, een kansel en een doopvont. De kathedraal is gratis te bezoeken en mede daardoor zeker aan te raden. De zestiende eeuwse Portugese schilderijen, de koorstoelen en het overige interieur van de kathedraal zal veel indruk maken

 • Teleferico - kabelbaan naar Monte:
  Met deze kabelbaan “Telefrico”, ga je 500 meter naar boven van Funchal tot Monte. De tocht in de kabelbaan biedt een mooi uitzicht op de plaats Funchal en dichte bebouwing op de berg. Met de vele statige quintas landhuizen heeft Monte een charmant uiterlijk. Geniet tijdens de tocht van prachtige vergezichten op zowel de steden, de oceaan als het bergachtige binnenland.

 • Quinta das Cruzes:
  De ontdekker van Madeira, kapitein Zarco verbleef na zijn pensioen in dit herenhuis. In de achttiende eeuw werd dit aan de Calcada do Pico gelegen herenhuis verbouwd voor de steenrijke familie Lomelino. Zij veranderde het in een museum dat is gewijd aan de kunst en architectuur op Madeira. Het museum bezit een zeer gevarieerde collectie meubels, keramiek, stoffen, zilverwaar, gravures en vondsten. Er is dus van alles te bezichtigen in Quinta das Cruzes. Buiten kunt u genieten van de prachtige omringende tuinen en een sobere kapel uit 1692.

 • Zona Velha:
  Zona Velha is de ‘Oude Stad’ van Funchal en was tijdens de eerste nederzetting op Madeira het centrum. Het hart van dit centrum wordt gevormd door de populaire Mercado dos Lavradores. Dit gedeelte van de stad is zowel overdag als ’s nachts zeer levendig. Sterker nog, hier vindt u het centrum van het nachtleven. Ook kunt u hier opstappen op de Teleferico, de kabelbaan naar Monte.

 • Zoutwaterbadcomplex Lido:
  Zonneaanbieders en waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het watercomplex Lido. Dit complex bestaat uit een groot en klein zeewaterzwembad en een zonneweide met ligbedden, parasols en nog veel meer. Wanneer u toch de echte zee prefereert, dan kunt u vanaf dit complex direct de Atlantische Oceaan in. De Lido staat in direct contact met de oceaan, waardoor er een constante aanvoer ontstaat van vers oceaanwater. Op zwemcomplex Lido is ook een duikschool.

 • Pico Ruivo:
 • Pico Ruivo is met een hoogte van 1861 meter het hoogste punt op het eiland Madeira. Dit punt kan bereikt worden via Pico de Ariero en het dorpje Santana. In de wintermaanden is de top van de berg vaak bedekt met een laag sneeuw. Op deze hoogte is het wandelen erg gevaarlijk door het constante en erg snel wisselen van de weersomstandigheden. 

   
  Make a Free Website with Yola.