Het eiland

De Madeira-archipel ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 700 kilometer van de westkust van Afrika. Het van oorsprong vulkanische eiland is slechts 57 kilometer lang en 23 kilometer breed.

Het traditionele Madeira leert u kennen in Caniço. Een rustig dorp met een gemoedelijke sfeer en gezellige smalle straatjes. Ook de levendige hoofdstad Funchal is een aanrader. Funchal heeft een groot centrum met een (jacht)haven, veel restaurants, bars en winkels. Stranden vindt u nauwelijks op Madeira, maar langs de gehele kust zijn Lido’s (zoutwater zwembaden) aangelegd.

Ook de gastvrije bevolking en de schilderachtige dorpjes maken
Madeira een perfect eiland voor een vakantie vol avontuur, sport, natuur, zon en rust. De gastronomie kent vele invloeden uit verschillende culturen omdat het eiland jarenlang als overslagplaats heeft gediend.

Proef de lokale keuken in een van de gezellige restaurants. Er zijn vele specialiteiten zoals verse vis als Espada (vis met gebakken banaan), Bife de Atum (tonijnbiefstuk) of Espetada (gegrild vlees aan spiezen), geserveerd met een glas heerlijke lokale Madeira wijn!  

Klimaat

Wanneer je aankomt op Madeira, geniet dan van de omgeving. Geniet van de kleurrijke omgeving, de verschillende uitzichten en de azure blauwe zee. Je ziet hier de kenmerken van een subtropisch klimaat, maar het laat je ook zien dat het hier af en toe regent.

De meeste bewoners van het eiland Madeira vinden dat Madeira een van de beste klimaten heeft van de wererld. Het is nooit te warm ( vrijwel nooit temperaturen boven de 30°C). Een zomer in  Madeira kent een gemiddelde temperatuur van  24°C (Juli tot Oktober). Gedurende de winter liggen de temperaturen rond de 5 °C boven 0.

Het eiland kent verschillende micro klimaten. De baai bij Funchal, welke beschermd wordt door hoge rotsen, heeft een aangenaam klimaat als er veel zon is. Ga je verder naar de west kust bij Ponta do Sol en Calhete, dan zul je bloot staan aan de hele dag zon en wordt je minder beschermd door de wind van zee.


 
Make a Free Website with Yola.